Mercedes-Benz

eSprinter Gesloten Bestelwagen

Tot 168 kmlokaal emissievrij rijden.

De eSprinter is de ideale elektrische bedrijfswagen voor planbare ritten in de stad. Tot 168 kilometer rijden zonder op te laden is mogelijk. Door de efficiënte elektro-aandrijving met maximaal 85 kW (116 pk) is hij even betrouwbaar, zuinig en flexibel zoals u al bijna 25 jaar gewend bent van een Sprinter. 

U kunt de eSprinter bestellen in de standaardlengte A2, met hoog dak. Het laadvolume is 11 m³ en het laadvermogen bedraagt maar liefst 1040 kg bij de standaard en 890 kg bij de optionele accucapaciteit.

1 Tot 168km mogelijk indien voor E4T Hoogvoltbatterij 47kWh gekozen wordt (optie). De actieradius werd vastgesteld aan de hand van VO 692/2008/EG. De actieradius is afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing. 

In 20 minuten tot 80% opgeladen.1

Dankzij het Combined Charging System (CCS) laadt de eSprinter bij oplaadpalen en wallboxes even goed op met maximaal 7,4 kW en wisselstroom (AC) als met maximaal 80 kW en gelijkstroom (DC). Zo is de elektrische bedrijfswagen in 20 minuten tot 80% opgeladen. 

Voor het opladen kunt u de CCS-stekker van de laadkabel in de CCS-voertuigstekkerdoos steken. Deze zit mooi verwerkt in de radiateurgrille. Als er geen wallbox of laadstation beschikbaar is, kan de accu ook via het stroomnet thuis worden opgeladen.

1 De duur van het opladen van de accu is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

25 jaar ervaring die u ook elektrisch verder brengt. 

In elke Sprinter zit 25 jaar ervaring, wat de eSprinter tot een krachtig model maakt. De modulaire onderdelen van de eSprinter komen namelijk uit de ontwikkeling van personenauto's en zijn al enkele jaren in gebruik bij voertuigen met alternatieve aandrijvingen.

U krijgt bij de levering een bedrijfswagen van Mercedes-Benz kwaliteit, waarvan de elektrische aandrijving uitvoerig is getest. 

De laadruimte is net zo groot als u van de Sprinter gewend bent. 

De eSprinter heeft 11 m3 laadvolume. De elektrische bedrijfswagen is uitsluitend leverbaar in de lengte standaard (A2), met hoog dak. Afhankelijk van het accuformaat varieert het laadvermogen van 1040 kg bij 35 kWh tot 890 kg bij 47 kWh bruikbare accucapaciteit. Ook voor de eSprinter zijn er uitrustingen beschikbaar waardoor de laadruimte naar uw wensen kan worden gebruikt. 

De elektromotor is efficiënt en overtuigt door een aangename draaistabiliteit.

De efficiënte elektromotor overtuigt door de grote koppel en aangename draaistabiliteit. De motor draait bijna geruisloos en het maximale koppel is al beschikbaar vanaf de eerste motoromwenteling. Er komt geen uitstoot vrij bij de aandrijving. Dit maakt van de elektromotor een economisch en ecologisch toekomstbestendig aandrijftype in steeds strengere emissievoorschriften. Daarnaast heeft een elektromotor een aanzienlijk hoger rendement in vergelijking met een verbrandingsmotor en is deze minder onderhevig aan slijtage en onderhoud.